گۆڕان نیوز- کمال الدین ذولفقاری دبیر حزب همبستگی ایران اسلامی در استان کوردستان در یاداشتی به انتخاب دکتر «آرش زره‌تن لهونی» به عنوان استاندار کردستان پرداخته است و عنوان کرده که افق دیدمان را وسیع کنیم، از منیتها و خودخواهی‌هایمان بکاهیم و آقای لهونی که اولین نماد و برگزیده کورد اهل سنت در کشور است را یاری کنیم و برای خودمان و آینده فرزندانمان از مباحث حاشیه‌ای که منجر به بروز اختلاف و کدورت می‌شود پرهیز کنیم. مشروح این یادداشت به شرح ذیل است.

به نام آنکه جان را فکرت آموخت

بعداز سالها تلاش و پیگیری مستمر بسیاری از صاحب‌نظران  و کنشگران عرصه سیاسی و مدنی استان‌های کردنشین، قرعه استانداری به نام فرزندی از دیار اورامانات دکتر آرش زره‌تن لهونی افتاد.

حال که ما وارثان تلاش‌های سلف خود گشته‌ایم و این آرزوی دیرینه برآورده شد و یک نفر کُرد اهل سنت نماینده عالی دولت چهاردهم و استاندار این استان گردیده، شایسته است تمام کسانی که دل در گرو توسعه استان کردستان دارند و در این راه صعب، ملبس به ردای صداقت هستند اختلافات را پشت سر گذاشته  و با تشریک مساعی، همت خود را معطوف به توسعه و آبادانی استان نمایند.

قطعا موفقیت استاندار  به منزله تایید توانمندی نخبگان کُرد اهل سنت خواهد بود و زمینه ساز اعتماد مجدد در سطوح عالی قدرت و‌ توسعه امنیت پایدار در سطح کشور  می شود.‌ در نهایت سال‌ها تلاش و مجاهدت دلسوزان حقوق و‌ مطالبات عاطل مانده کوردستان به سر منزل مقصود خواهدرسید.

استان ما بعنوان  یک از سیاسی‌ترین استان‌های کشور دارای جایگاهی استراتژیک و ویژه‌ از لحاظ سیاسی، اجتماعی، موقعیت جغرافیایی و خیلی پارامترهای دیگر در سطح کشور می‌باشد و همیشه مورد مداقه و توجه بوده است.

اما متاسفانه به‌خاطر شکاف توسعه‌ای، اختلافات موجود و بی نظمی‌هایی که در ساختار سیاسی و اجتماعی این مناطق شکل گرفته همیشه از اهداف و اولویت‌های خود دور بوده ‌ایم. که این معضل متاثر از امتناع گرایی سیاسی نخبگان و آحاد مردم، رشد اختلافات قبیله‌ای و‌ ایجاد مرز بندی‌های بی معنای جغرافیایی تبدیل به یک مانع اساسی در توسعه استان گردیده و بر عمق عقب ماندگی و عدم توسعه مناطق کردنشین افزوده و این مهم  تبدیل به یک مشکل لاینحل شده است.

پس در وهله نخست لازم است همه ما اختلافات را کنار گذاشته با همکاری و همفکری مضاعف، معضلات پیش روی استان  را حل نماییم. البته در این مسیر یادآوری اختلافات و  توقف در جزییات، تقلیل سطح مطالبه  از سهم عادلانه  از ثروت ملی و‌قدرت ملی  به  حضور خود (افراد خاص)  در ساختار قدرت ! عارضه ای خطرناک است و خود این موضوع باعث‌اتلاف منابع می شود و‌ قطعا نه دردی از  دردهای این سرزمین نمی‌کاهد  بلکه  بر آن می افزاید! و در نهایت عدم همکاری و ایجاد فضای بی اعتمادی در استان قطعا اشتباه‌ترین استراتژی ما خواهد بود. لازم است بدانیم استاندار محترم پرورده همین آب و خاک است و در دور دوم انتخابات شوراها، با رأی و اعتماد مردم سنندج، نماینده و منتخب اول همین شهر شد. و‌ همچنین وقتی تاریخ، درد و رنج و آرزوهای ما یکی است و با نگاهی به گذشته، می‌بینیم تقسیم بندی های جغرافیایی جوانرود و‌ اورامان لهون تاچند دهه پیش بلوکی از کردستان بوده‌اند.

«ولایت کردستان که از شرق به همدان، از جنوب به کرمانشاه، از غرب به خاک مرکز امارت بابان در شهرزور و سلیمانیه و از شمال به خاک گروس می‌رسید؛ خود مشتمل بر بیست و هشت محل بود که به یک حومۀ مرکزی شامل حسن آباد، ژاورود، گاورود، امیرآباد و هیجده بلوک شامل اسفندآباد ، لیلاخ ، سقز، بانه، مریوان، اورامان لهون، اورامان تخت، جوانرود، کلاترزان، کره وز، ژاورود، پالنگان، بیله‌وار، امیرآباد، حسن‌آباد، کرفتو، حسین‌آباد، خورخوره، سارال، هوباتو و قره توره تقسیم می‌شد.

(مردوخ کردستانی،۳۷۱:۱۳۷۹)»

و در تقسیم بندی‌های جغرافیایی در رژیم‌ منحوس شاهنشاهی  با مقاصد وهمی از کردستان جدا شده‌اند و  با توجه به اینکه در ادبیات رهبر معظم انقلاب به  مناطق کُردی یا کورده‌واری  تعبیر و‌تفسیر شده است  استفاده از لفظ غیر بومی برای هر فرد کُرد اهل سنت و‌پ رداختن به این موضوعات در کردستان  زشت  و‌ نارواست و آب در آسیاب دشمن ریختن است. به قول شاعر بزرک‌ کورد مامۆستا هێمن:

شیوەنی من شیوەنی ئینسانی‌یە

بانگی ئازادی و گرۆی یەکسانی‌یە

شیوەنی من شینی کوردی بێ بەشە

ئەو گەلەی حاشا دەکەن لێی و هەشە

حال که  بعد از سالها این حق، محقق شده! فارغ از هرتفکر فرصت‌طلبانه‌ای، باید با این دیدگاه پیش برویم که موفقیت دکتر لهونی موفقیت و سربلندی همه ماست.

مخلص کلام اینکه مطلب فوق، صرفا در باب حمایت از شخص خاصی نیست، بلکه یادآوری ایجاد اتحاد و یکدلی برای مراقبت از شرافت و اصالتمان می‌باشد. اختلافات را برای یکبار هم که شده کنار بگذاریم و برای عزت و آبادانی کردستان عزیز که بخشی از خاک این  سرزمین است تلاش کنیم. افق دیدمان را وسیع کنیم، از منیتها و خودخواهی‌هایمان بکاهیم، برای همدیگر اعتماد و احترام قائل شویم. آقای لهونی که اولین نماد و برگزیده کورد اهل سنت در کشور است را یاری کنیم و برای خودمان و آینده فرزندانمان از مباحث حاشیه‌ای که منجر به بروز اختلاف و کدورت می‌شود پرهیز کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *