گۆڕان نیوز- فرماندار بانه گفت: این شهرستان با توجه به ظرفیت‌های که در زمینه هه‌لپه‌رکی دارد به پایتخت هه‌لپه‌رکی کردهای ایران تبدیل می‌شود.

به گزارش گۆڕان نیوز، کمال خدری در  مراسم آغاز پنجمین جشنواره سراسری هه‌لپه‌رکی بانه اظهار داشت: باید آیین‌ها و رسومات هر قوم و ملتی حفاظت شود تا به دست آیندگان برسد و فراموش نشود.

وی هه‌لپه‌رکی را یکی از آیین‌های مهم کردها عنوان کرد و افزود: هنرمندان بانه در زمینه هنر هه‌لپه‌رکی پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند که لازم است بانه به پایتخت این آیین فرهنگی و هنری تبدیل شود.

خدری یادآور شد: در ۲ سال اخیر تحولات بسیار خوبی در مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی حاصل شده که این تحول در شهرستان بانه نیز نمود پیدا کرده و اکنون شاهد برگزاری جشنواره‌های خوبی هستیم.

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره ایجاد شور و نشاط در جامعه است که امیدوارم چنین برنامه‌هایی تداوم داشته باشد.

باید از هنر هه‌لپه‌رکی حفاظت شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این مراسم گفت: هه‌لپه‌رکی هنری تلفیقی است به عبارتی ترکیبی از رقص و حرکات تلفیقی است که ریشه در آداب و رسوم گذشته دارد و باید آن را حفظ کرد.

علی‌اصغر دریایی افزود: هنر هه‌لپه‌رکی قدمتی چند هزار ساله دارد و باید برای تقویت این هنر سنتی آیینی تلاش کنیم.

وی اظهار داشت: هه‌لپه‌رکی در گذشته در مراسمات شادی، غم و پیروزی اجرا شده و در هر مراسمی نوعی هه‌لپه‌رکی اجرا می‌شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به اینکه هر شهرستان یک رویداد هنری خاص دارد بیان کرد: رویدادهای هنری به شناسنامه هنری شهرها تبدیل شده و به عنوان مثال تئاتر خیابانی مریوان و‌ تئاتر کردی سقز به شناسنامه این شهرها تبدیل شده است.

حضور ۱۳ گروه منتخب جشنواره

پنجمین جشنواره سراسری آیینی _ سنتی هه‌لپ‌ رکی بانه با حضور ۱۳ گروه منتخب جشنواره و اجرای کارناوال و برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی و غذاهای سنتی به مدت سه روز در بانه اجرا می‌شود.

برای برگزاری این جشنواره ۴۰ اثر از هفت استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۱۳ اثر به مرحله نهایی جشنواره راه یافت.

گروه‌های هه‌لپه‌رکی به‌روژه بانه، تافگه سردشت، گووند ارومیه، روژ مرگور، دوانزه سواره قلای مریوان، ایلامیان ایلام، سیروان ایلام، هتاو مهاباد، هوزان مهاباد، ، رشتی ساوجی مریوان و چیکای خراسان به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند و گروه چیا سقز و بروسکه بانه نیز در بخش جنبی اجرا خواهند داشت.

گروه‌هایی که به مرحله نهایی اجرای جشنواره راه یافته ۲ دوره برای داوری جشنواره هه‌لپه‌رکی اجرا می‌کنند.

همزمان با برگزاری این جشنواره، کارگاه‌های آموزش هه‌لپه‌رکی برگزار می‌شود که این بخش برای عموم آزاد است.

داوری این جشنواره با همکاری قطب‌الدین صادقی، حسین احمدی، سیداحمد توکلی، عطا روشن‌زاده و رابه‌ر کوردستانی است.

در نخستین شب جشنواره ۶ گروه اجرا خواهند داشت و یک گروه نیز به صورت افتخاری اجرا می‌کند.

یکی از بخش‌های جشنواره هه‌لپه‌رکی بانه بخش جشنواره عکاسی است که برای این بخش هم فراخوان دادیم و عکاسان در سراسر کشور برای این بخش اعلام آمادگی کرده‌اند.

برای بخش جشنواره عکاسی ۳۹ نفر که رزومه خود را ارسال کردند ۱۲ عکاس از سراسر کشور و ۵ عکاس اهل بانه نتخاب شدند و براساس فراخوان باید ۱۰ عکس برای آرشیو جشنواره ارسال و ۲ عکس از بهترین عکس‌های هر کدام از عکاسان در بخش پایانی داوری می‌شود.

به سه عکاس از بهترین عکس‌های جشنواره و طبیعت بانه دیپلم افتخار جشنواره عکاسی، جایزه نقدی و لوح تقدیر اهدا می‌شود. 

ادریس خسروی، لقمان رحیمی و جمشید فرجوند فردا جشنواره عکاسی را داوری می کنند.

در شهرستان بانه ۹ گروه هه‌لپه‌رکی مجوز دارند که به طور متوسط ۴۰۰ نفر در این گروه‌ها فعالیت می‌کنند.

نخستین جشنواره هه‌لپه‌رکی بانه سال ۱۳۹۰ و چهارمین جشنواره هه‌لپه‌رکی در نوروز سال ۱۴۰۱ برگزار شد.

هه‌لپه‌رکی نوعی رقص کردی است که در مراسم‌های مختلف و در زمان شادی و عزا به شیوه‌های مختلف اجرا می‌شود و هر نوع هه‌لپه‌رکی پیامی خاص را به مخاطب می‌رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *