گۆڕان نیوز- رئیس کل دادگستری کردستان گفت: قرارگاه جهادی حفظ اراضی ملی باید ظرف 10 روز در کل شهرستان‌های استان راه‌اندازی شود و سیاست آن حفظ اراضی ملی است.

گۆڕان نیوز- رئیس کل دادگستری کردستان گفت: قرارگاه جهادی حفظ اراضی ملی باید ظرف ۱۰ روز در کل شهرستان‌های استان راه‌اندازی شود و سیاست آن حفظ اراضی ملی است.

به گزارش گۆڕان نیوز، حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی در جلسه هم‌اندیشی و هم‌افزایی مباحث امور اراضی کشاورزی استان کردستان در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: بخش کشاورزی با ظرفیت‌های قابل‌توجه یکی از محورهای اصلی توسعه در کردستان است.

وی خاطرنشان کرد: کردستان در تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی نقش مهمی در کشور دارد و نباید نگاه استانی به بخش کشاورزی داشته باشیم.

رئیس‌کل دادگستری کردستان با بیان اینکه توسعه و رونق بخش کشاورزی خدمت به بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور است، گفت: هر انسانی اگر یک قدم در مسیر خدمت به یک نفر بردارد مورد عنایت و توجه خداوند است الان ما در بخش کشاورزی خدمت ‌گذار بیش از ۸۰ میلیون جمعیت کشور هستیم.

حسینی افزود: خدمت‌گذار صدیق به مردم براساس آیات قرآن می‌تواند مجوز شفاعت بگیرد مدیر خدمت‌گذار که پاک باشد در قیامت می‌تواند شفاعت کننده خود و دیگران باشد.

ویژگی‌ها و شاخص‌های مدیران جهادی

وی اذعان کرد: اگر می‌خواهیم مدیر در تراز انقلاب و دولت مردمی باشیم باید تلاش جهادی و خدمت صادقانه را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهیم.

رئیس‌کل دادگستری کردستان شجاعت قانونمدارانه را از ویژگی‌ها و شاخص‌های مدیران جهادی و در تراز انقلاب دانست و افزود: وقتی می‌گویند قانون حدنگار باید اولویت باشد متولیان این عرصه نباید کوتاهی کنند.

حسینی، پیگیری، پشتکار و تلاش شبانه‌روزی از شاخص‌های مدیران جهادی دانست و از مدیران و رزمندگان دوران دفاع مقدس به عنوان بهترین الگو در این راستا نام برد.

وی اضافه کرد: خدمت جهادی بی‌منت باید ملاک حرکت مدیران در نظام مقدس اسلامی باشد، هدف اول مدیران جهادی رضای خدا و کار برای مردم است.

رئیس‌کل دادگستری کردستان افزود: کردستان در حوزه زمین، استان ویژه‌ای است و این مسوولیت مسوولان را نیز بسیار مهم و حساس کرده است.

حسینی با بیان اینکه در بازرسی از دستگاه‌های مختلف و گزارشاتی که می‌گیریم، دست‌اندازی، تصرف و تجاوز به اراضی ملی و منابع و تغییر اراضی کشاورزی در کردستان وجود دارد، گفت: سامانه پنجره واحد ابزار خوبی برای جلوگیری از دست‌درازی و تصرف اراضی است اما استفاده موثری از این سامانه نمی‌شود.

وی اذعان کرد: دقت در رسیدگی در رفع تداخلات و تعیین تکلیف اراضی ضروری است اما نباید مانع از سرعت در عملکرد شود.

رئیس‌کل دادگستری کردستان گفت: نظارت هرچه بیشتر قرارگاه جهادی حفظ اراضی ملی بر اقدامات کمیسیون رفع تداخلات، اقدامات هیئت‌های تعیین تکلیف و اقدامات مدیران شهرستانی در راستای حفظ اراضی ملی و منابع طبیعی ضروری است و تاکیدات لازم در این راستا صورت گرفته است.

قرارگاه حفظ اراضی ملی

حسینی با بیان اینکه قرارگاه جهادی حفظ اراضی ملی باید ظرف ۱۰ روز در کل شهرستان‌های استان راه‌اندازی شود، گفت: سیاست در این قرارگاه حفظ اراضی ملی است و دنبال مچ‌گیری نیستیم.

به گفته وی، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نباید اجازه دهند ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی ملی و کشاورزی صورت بگیرد از سوی دیگر نهادهای خدمات‌رسان هم به وظایف خود در این خصوص عمل کنند و سختگیری‌های جدی در واگذاری امتیازها اعمال نمایند.

رئیس‌کل دادگستری کردستان تصریح کرد: مریوان بیشترین احکام اجرا نشده در زمینه ساخت و سازهای غیرمجاز دارد در این راستا نیاز به تلاش جهادی و ویژه هستیم.

افزایش ۴۰۰ هزار تنی تولید محصول در کردستان

پیمان اسکندری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در جلسه هم‌اندیشی و هم‌افزایی مباحث امور اراضی کشاورزی استان کردستان اظهار کرد: میانگین بارندگی امسال در کردستان ۴۷۵میلی‌متر بود که در چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: زحماتی که همکاران در حوزه اجرا و تحقیقات کشیده‌اند امسال شاهد یک اتفاق و رکورد تاریخی در برداشت گندم خواهیم بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از یک میلیون تن گندم در استان خرید تضمینی شود که این رقم در استان بی‌سابقه است.

اسکندری همچنین از پیش‌بینی تولید ۳.۲ میلیون تن در سایر محصولات کشاورزی در کردستان خبر داد و گفت: با تحقق تولید ۳.۲ میلیون تن محصول کشاورزی نسبت به سال قبل ۴۰۰ هزار تن افزایش تولید محصول را در استان خواهیم داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اذعان کرد: در برنامه چهار ساله که در جهاد کشاورزی تدوین شده میزان تولید محصولات کشاورزی تا سال ۱۴۰۶ به ۴.۳ میلیون تن می‌رسد و این اعداد و رقم بیانگر این است که در حوزه تولید ثروت و اشتغالزایی در استان کردستان در بخش کشاورزی اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

نقش کردستان در تحقق سیاست‌های نظام در امنیت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: در حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان ارزش محصولات کشاورزی را پیش‌بینی کرده‌ایم که حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مربوط به گندم است.

اسکندری گفت: این رقم ارزش در بخش کشاورزی قطعا سایر بخش‌ها از جمله مسکن، سرمایه گذاری و اشتغال و غیره را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: کردستان در تحقق سیاست‌های نظام و تاکیدات مقام معظم رهبری در امنیت غذایی نقش کلیدی دارد و می‌تواند در این عرصه نقش‌آفرین باشد.

اسکندری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع تبدیلی در استان اذعان کرد: تقریبا ظرفیت‌های سردخانه و انبار در استان ۲ برابر افزایش داشته است.

به گفته وی، ۳۵ هزار تن ظرفیت انبار و سردخانه محصولات کشاورزی در استان وجود داشت که ۴۰ هزار تن به این میزان در سال‌جاری اضافه شده است.

اسکندری خاطرنشان کرد: به همت مسئولان و پیگری‌ها ۱۶ هزار هکتار اراضی دیم استان به آبی تبدیل شد.

زمین در کردستان به یک کالای لوکس سرمایه‌گذاری تبدیل شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در مورد یکی از منابع پایه کشاورزی که خاک و زمین است، گفت: زمین کالایی تولیدی است اما در کردستان به یک کالای لوکس سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

اسکندری گفت: الان اطلاعات کامل و جامعی از میزان اراضی کشاورزی و منابع طبیعی در استان وجود ندارد که امیدواریم با اجرای کامل پروژه رفع تداخلات به این اطلاعات دست پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه صدور سند مالکیت اراضی باید یک عزم جدی استانی در بین مجموعه‌های مختلف و متولی در این حوزه شکل بگیرد.

غفلت در حفاظت و صیانت از خاک و زمین

در ادامه این جلسه ، مجمد جباری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اظهار کرد: استان کردستان از قطب‌های کشاورزی کشور است و متاسفانه در خصوص حفاظت و صیانت از خاک و زمین غفلت شده است .

وی افزود : گزارش‌های مدیریت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان در حکم گزارش ضابط قضایی است و باید با ساخت و سازهای بی ضابطه در وهله اول توسط جهاد کشاورزی و منابع طبیعی برخورد شود .

تشکیل ۶۰ پرونده قضایی در مورد شهرک نیشتمان سنندج

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه امنیت هر جامعه ای در گرو تامین امنیت غذایی آن جامعه است، گفت: به دلیل تغییرات اقلیمی از مرکز ایران سالانه مهاجرت های زیادی به دیگر نقاط کشور که دارای منابع آب و خاک مطلوب تری هستند، صورت می گیرد.

کیومرث حبیبی بیان کرد: کردستان به دلیل ظرفیت کشاورزی باید آمادگی داشته باشد و اراضی که دارای پتانسیل کشاورزی هستند را حفظ کند تا امنیت غذایی به خطر نیافتد.

وی یکی از مشکلات استان را تصرف اراضی ملی خواند و اظهار کرد: چند سال ۸۸ درصد شهرک نیشتمان اراضی ملی بود ولی متاسفانه ۵۰ درصد مساحت آن به تصرف عده ای درآمده و حدود ۶۰ پرونده قضایی هم برای آنها تشکیل شده است.

ساماندهی کشت محصولات در راستای امنیت غذایی

رئیس سازمان بازرسی کردستان هم در این جلسه رعایت الگوی کشت را از موارد موثر در امنیت غذایی خواند و اظهار کرد: ساماندهی کشت محصولات کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی مورد توجه باشد.

عیسی هواسی با اشاره به اینکه جلوگیری از فرسایش خاک در دستور کار وزارت جهاد قرار گرفته است، گفت: سطح اراضی دیم استان از آبی بیشتر است بنابراین رعایت جهت شخم می تواند در جلوگیری از فرسایش خاک بسیار تاثیر گذار باشد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش و ترویج و آگاهسازی کشاورزان ظرفیت خوبی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استان است، بیان کرد: بسیاری از ناظران گندم جذب قسمت اداری شدند و هدف از بکارگیری آنها در سازمان جهاد کشاورزی محقق نشده است.

رئیس سازمان بازرسی کردستان با اشاره به اقدامات افرادی در راستای تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی، گفت: در این گونه موارد هم دستگاه قضا خاکریز آخر به شمار می رود و دستگاه های اجرایی متولی در این بخش باید با نظارت و بازرسی هایشان مانع از فعالیت غیرقانونی شوند.

وی با اشاره به اینکه باید در زمان ساخت و ساز خانه باغ های گۆڕان نیوز- رئیس کل دادگستری کردستان گفت: قرارگاه جهادی حفظ اراضی ملی باید ظرف ۱۰ روز در کل شهرستان‌های استان راه‌اندازی شود و سیاست آن حفظ اراضی ملی است. برخورد لازم انجام شود، اضافه کرد: شرکت های خدمات رسان اعلام کردند اگر به ساخت و سازهای غیرمجاز خدمات ارائه ندهند آنها خود اقدام به استفاده غیرمجاز از انشعابات می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *