رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:
تولید ۶۲ درصد توت فرنگی کشور در کردستان
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان با سطح زیر کشت توت فرنگی ۳هزار و ۵۰۰ هکتار و تولید ۶۵ هزار تن در سالجاری جایگاه اول کشوری را در سطح و تولید به خود اختصاص داده است.
غریبه رحیمی/ سنندج، پیمان اسکندری در سومین جشنواره توت فرنگی روستای شیان از توابع شهرستان سنندج در خصوص تولید توتفرنگی در گلخانههای کردستان اظهار کرد: علاوه بر تولید در فضای باز، ۱۶۰ تن توتفرنگی گلخانهای در سطح ۲ هکتار تولید میشود.
وی با تاکید بر اینکه عمده تولید توت فرنگی مربوط به شهرستان سنندج است عنوان کرد: شهرستان سنندج با دارا بودن ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار و تولید حدود ۳۷ هزار تن را به خود اختصاص داده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه ۱۷ هزار بهره بردار توتفرنگی در استان فعالیت دارند ادامه داد: شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد در جایگاههای بعدی تولید این محصول استراتژیک در استان قرار دارند.
اسکندری در خصوص ارقام جدید توتفرنگی با کیفیت بهتر عنوان کرد: در چندسال اخیر توسط مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان طرح تولید ارقام مناسب و تولید بالا در حال اجراست.
اسکندری افرود: نتاج حاصل از این فعالیت تحقیقاتی، خوشبختانه دارای عملکرد، کیفیت، عطر و طعم بهتری بوده و این موضوع در حال رصد ویژگیها و در آینده نزدیک شاهد معرفی رقم جدید در این زمینه خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان رقم غالب کشت شده توت فرنگی در استان را پاروس و کویین الیزا برشمرد و افزود: ارقام کشت شده عمدتا پاروس، کویین الیزا، سلوا، کاماروسا است.
وی بازدهی و عملکرد برداشت توت فرنگی را مناسب خواند و عنوان کرد: متوسط عملکرد این محصول ۱۸ تن در هکتار میباشد که گاها عملکردهای تا ۴۰ تن در هکتار را نیز در سطح مزارع استان شاهد بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه تولید توت فرنگی توسعه و ثروت آفرینی را به همراه دارد گفت: پیگیری در راستای جذب تجار و صادر کنندگان به منظور صادرات توت فرنگی و معرفی ارقام جدید با عملکرد بالا و ماندگاری بیشتر در این راستا موثر است.
طول دوره برداشت توت فرنگی ۴۵ روز و در کردستان و از اواخر اردیبهشت ماه آغاز وتا اواسط تیرماه ادامه دارد.