گۆڕان نیوز- کمبود گوشت مرغ در بازار و مراکز عرضه این محصول، سبب نگرانی و ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است و تولیدکنندگان گوشت مرغ در استان از تعطیلی و عدم فعالیت 50 درصد واحدهای مرغداری در استان خبر می‌هند

گۆڕان نیوز- کمبود گوشت مرغ در بازار و مراکز عرضه این محصول، سبب نگرانی و ایجاد مشکلاتی برای شهروندان شده است و تولیدکنندگان گوشت مرغ در استان از تعطیلی و عدم فعالیت ۵۰ درصد واحدهای مرغداری در استان خبر می‌هند که به دلیل شرایط موجود و بالا رفتن هزینه‌های تولید و پایین بودن قیمت عرضه، ناچار شدند که قید فعالیت در این عرصه را بزنند.

فردین کمانگر/ روزنامه‌نگار

در چند روز گذشته شهروندان سنندجی از کمبود مرغ در بازار ابراز گلایه‌مندی می‌کردند که بسیاری از فروشگاه‌ها و مراکز عرضه گوشت مرغ تعطیل شدند. باتوجه به این که گوشت مرغ جزو نیازهای پروتینی و سبد غذایی مردم است پیگیر موضوع شدم و با تعدادی از فعالان این حوزه از جمله صاحبان واحدهای مرغداری و عرضه کنندگان گفت‌وگوهایی داشتم و آن‌ها عنوان می‌کردند که هزینه تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ ۴۵هزار تومان است و جهاد کشاورزی استان اسرار دارند که تولیدکننده آن را با قیمت نرخ مصوب یعنی ۴۱ هزار تومان به فروش برساند که در این شرایط صاحبان مرغداری ۴هزار تومان از قیمت تولید هم متضرر می‌شوند و عمده فروشان هم از هر کیلوگرم ۳ هزار تومان متضرر خواهد شد. و متاسفانه مقرون به صرفه نیست و به وضعیتی رسیدیم که به جای سود داریم متضرر می‌شویم.

این مهم سبب شده که ۵۰ درصد واحدهای مرغداری در استان تعطیل و یا نیمه تعطیل شدند و با این شرایط نباید انتظار داشت مرغ به سهولت در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

گرانی نهاده‌های دامی نیز از دیگر مشکلات صنف واحدها مرغداری است و باتوجه به این که صنعت مرغداری دومین صنعت از لحاظ سرمایه‌ در ایران محسوب می‌شود اما به دلیل نبود زیرساخت‌ها در آینده شاهد بحران بیشتری در این حوزه خواهیم بود.

آنچه که امروز شاهد آن هستیم کمبود مرغ در کردستان، استانی که خود صادر کننده گوشت مرغ به استان‌های همجوار و پایتخت بود اما در حال حاضر ۵۰ درصد واحدهای مرغداری دچار رکود شدند و از سویی دیگر به دلیل شرایط اقتصادی کشور و افزایش قیمت آن، شاهد کاهش توان خرید آن توسط مصرف کننده هستیم و با این وجود بازهم با کمبود مرغ در استان مواجهیم.

بنابراین در چنین شرایطی که دولت یارانه نهاده‌های دامی را حذف نموده، باید سازمان جهاد کشاورزی برای رهایی از بحران‌ها و مشکلات پیش روی در این حوزه راهکارهایی کاربردی را ارائه دهد تا بتواند صنعت مرغداری را در کشور جانی تازه ببخشد و امروز ضروری است از صاحبان مرغداری حمایت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *