گۆڕان نیوز- «سید جلال حسینی» یکی از چهره‌های شاخص در حوزه فرهنگ و هنر کردستان است هنرمندی خوش‌اخلاق و شاعری بدیهه‌گو و صدابرداری چیره‌دست که تاکنون برای بسیاری از هنرمندان و خوش‌خوان‌های کردستان صدابرداری کرده است و آثار اورجینال هنرمندان را در بایگانی شخصی نگهداری کرده است و هنوز با عشق و علاقه می‌خواهد حاصل ۴۸ سال فعالیت خود را که شامل یک هزار و ششصد نوار کاست است را به موزه موسیقی شهر خلاق موسیقی تقدیم کند؛ اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

  فردین کمانگر/ روزنامه‌نگار، «سید جلال حسینی» یکی از چهره‌های خوشنام و هنرمند است که نویسندگان و شاعران و هنرمندان حوزه موسیقی ارتباط خوبی با ایشان دارند و در مراسمی که جمعی از شاعران سنندجی برای دیدار با این عزیز رفته بودند فرصتی مهیا شد تا ما نیز گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم و سید جلال نیز با گشاده‌رویی از ما استقبال کرد.

 «سید جلال حسینی» عنوان می‌کند که در حدود ۴۸ سال در حوزه ضبط و ثبت آثار هنرمندان در حوزه موسیقی مشغول فعالیت هستم و در این مدت‌زمان با عشق و کار شبانه‌روزی مشغول کار بودم و در بسیاری موارد گروه‌های موسیقی از جمله نوازنده و خواننده در منزل شخصی بنده مشغول ضبط آثار خود بودند.

 وی در ادامه تصریح می‌کند: در چند دهه گذشته امکانات و زیرساخت‌های لازم در حوزه ضبط موسیقی در کردستان وجود نداشت و ناچار در فضای خانه و خانواده فعالیت کاری را انجام دادیم و بسیاری از هنرمندان کردستان در منزل بنده به‌عنوان استریو آثار خود را ضبط و روانه بازار کردیم تا به دست مخاطبان خود برسد.

 این هنرمند سنندجی در ادامه می‌افزاید: برای ضبط و تولید آثار موسیقایی ساعت‌ها و روزها لازم بود و کل هزینه و مخارج این هنرمندان برعهده صدابردار برنامه بود و ما نیز نوار کاست اورجینال را به مغازه‌ها و نوار فروشی‌های سطح شهر توزیع می‌کردیم که گاهی نیز هزینه تولید نوار را تأمین نمی‌کرد و به‌قول‌معروف دخل‌وخرج به هم نمی‌خورد؛ اما بااین‌وجود با عشق و علاقه کار را ادامه می‌دادیم تا بتوانیم خدمتی در حوزه فرهنگ و هنر به این سرزمین ارائه دهیم.

 سید جلال از کم‌توجهی متولیان فرهنگی و هنری در استان گلایه می‌کند و می‌گوید: در این چند دهه مدیران بسیاری در حوزه فرهنگ و هنر آمده‌اند و رفتند و متأسفانه برای تحویل‌گرفتن آثار موسیقایی که گنجینه‌ای نایاب از آثار فولکلور موسیقی مناطق مختلف در استان کردستان است، رغبتی نشان ندادند این آثار درصورتی‌که در یک مکان مناسب نگهداری نشوند نابود و به فنا خواهند رفت.

 وی تصریح می‌کند: بنده برای ضبط یک نوار کاست شبانه‌روزی و گاهی هفته‌ها پای‌کار بودم تا بتوانیم آثاری ماندگار را تولید کنیم و خوشبختانه در این کار موفق بودیم و تا به امروز نیز همانند فرزندان خودم از این آثار نگهداری کردم تا آسیبی نبینند و تأکید دارم که این آثار نایاب در موزه موسیقی و در شهر جهانی خلاق موسیقی نگهداری شود. بسیاری از استان‌ها از جمله کرمانشاه و حتی اقلیم کردستان عراق نیز پیشنهاد خرید این آثار موسیقایی را که در نوع خود کم‌نظیر است را داده‌اند؛ اما بنده نپذیرفتم که شاید در پایتخت شهر خلاق موسیقی جهان یعنی سنندج نگهداری و مورداستفاده اهل موسیقی قرار گیرد.

 سید جلال حسینی در ادامه به دیدار مدیران و برخی از متولیان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: تاکنون برخی از مدیران از جمله مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، فرماندار محترم سنندج و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج در منزل بنده حضور پیدا کردند؛ اما برای انتقال آثار نایاب به موزه موسیقی اقدامی انجام نشده است.

 وی می‌افزاید: با مهندس انور رشیدی شهردار محترم سنندج نیز پیرامون این موضوع گفت‌وگوهایی انجام دادیم و ایشان وعده‌ای برای تهیه این آثار به بنده دادند و از دی‌ماه ۱۴۰۲ تاکنون منتظر تصمیم نهایی و اجرای وعده ایشان هستم

وی توضیح می‌دهد: برخی اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی جناب آقای سیف‌الله رضایی و سرکار خانم شیدا حیدریان به دیدار بنده آمدند و مجموعه آثار موسیقایی ضبط شده بر روی نوارهای کاست را مشاهده کردند؛ اما تاکنون اقدامی دراین‌خصوص انجام نشده است.

 سید جلال همچنین عنوان می‌کند: ازبین‌رفتن این آثار به معنای نابودی فرهنگ و هنر یک جامعه است و این آثار جزو هویت موسیقی مردم کردستان است؛ زیرا بسیاری از هنرمندان در قید حیات نیستند و یا بسیاری از آنها به سن کهولت رسیدند که دیگر توان بازخوانی و تولید چنین آثاری را ندارند و بازهم تأکید دارم که این آثار در موزه موسیقی در شهر جهانی خلاق موسیقی قرار گیرد تا نسل‌های جدید و کسانی که به دنبال کارهای تحقیقاتی و پژوهشی هستند بتوانند از این آثار بهره‌مند شود.

 گفتنی است «سید جلال حسینی» دارای طبع شعری است و دفترچه اشعاری نیز دارد وی در موضوعات اجتماعی و فرهنگی اشعاری به‌صورت بداهه سروده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *