گۆڕان نیوز- سرپرست پایگاه ملی تاق بستان از راه اندازی مرکز مطالعات ساسانی در تاق بستان درآینده‌ای نزدیک خبرداد.

گۆڕان نیوز- سرپرست پایگاه ملی تاق بستان از راه اندازی مرکز مطالعات ساسانی در تاق بستان درآینده‌ای نزدیک خبرداد.

به گزارش گۆڕان نیوز، پویا طالب نیا، در نشست خبری که به مناسبت نود و یکمین سالگرد ثبت ملی تاق بستان برگزارشد، با اشاره به ثبت ملی تاق بستان در سال ۱۳۱۰، اظهار کرد: این اثر در سال ۲۰۰۷ نیز در فهرست موقت میراث جهانی قرار گرفت و با توجه به تجربیات سالهای گذشته برای ثبت جهانی این اثر قدم بر خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تدوین پرونده ثبت جهانی تاق بستان در دستور کار قرار گرفته، افزود: در این راستا اقداماتی را در دستور کار قرار داده ایم که یکی از آنها مرمت درخت “رحمت” به عنوان یکی از آثار فاخر در داخل مجموعه فرهنگی تاریخی تاق بستان است که قبل از پایان امسال این کار انجام خواهد گرفت.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان از برنامه ریزی برای چاپ و رونمایی از تمبر یادبود مجموعه فرهنگی تاریخی تاق بستان ظرف یک ماه آینده خبر داد و گفت: همچنین بدنبال اجرای یک نورپردازی ویژه و کم نظیر برای مجموعه هستیم.
وی ادامه داد: همچنین بنا داریم که یک مسیر پیاده روی معلولین را در مجموعه تاریخی تاق بستان طراحی کنیم که استارت آن را پیش از پایان سال‌ خواهیم زد.
طالب نیا از تاق بستان به عنوان آخرین پرده فاخر هنر ایران باستان نام برد و گفت: باتوجه به اینکه این اثر مربوط به دوره ساسانی است و پس از آن دوره اسلامی را داریم، آثاری که پس از این دوره خلق شده‌اند، ساختار دیگری پیدا می‌کنند.
وی با بیان اینکه تاق بستان یکی از شاخص ترین آثار هنری دنیاست که باید معرفی شود، افزود: در این راستا بنا داریم مرکز مطالعات دوره ساسانی را سریعتر در این مجموعه راه اندازی کنیم تا صاحب نظران و پژوهشگرانی که در حوزه ساسانی فعالیت می کنند به عنوان یک نمونه خوب به تاق بستان نگاه کرده و ما نیز با آنها تعاملاتی را داشته باشیم.
مدیر پایگاه ملی تاق بستان با تاکید براینکه تاق بستان می تواند به مرکز گردشگری غرب کشور تبدیل شود، عنوان کرد: تاق بستان نزدیک‌ترین سایت تاریخی کشور به فرودگاه و واقع در بافت شهری است که این مسئله‌ می‌تواند در بحث جذب گردشگر خارجی به آن کمک کند.
وی در ادامه تبدیل تاق بستان به قلب تپنده گردشگری کرمانشاه را مستلزم همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: ثبت جهانی تاق بستان در دستور کار قرار گرفته و این پرونده پروژه‌ای عظیم است که از شمال استان آغاز شده و تا مرز عراق را هم شامل خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *