گۆڕان نیوز- براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان استانی نشان از آن دارد که جوانان کردستانی، دیگر رغبتی برای ازدواج و تشکیل خانواده ندارند و امروز تاخیر در سن ازدواج در میان جامعه ایرانی به یکی از چالش‌های اساسی و مهم تبدیل شده است که در صورت عدم کنترل آن این چالش می‌تواند به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.

گۆڕان نیوز- براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان استانی نشان از آن دارد که جوانان کردستانی، دیگر رغبتی برای ازدواج و تشکیل خانواده ندارند و امروز تاخیر در سن ازدواج در میان جامعه ایرانی به یکی از چالش‌های اساسی و مهم تبدیل شده است که در صورت عدم کنترل آن این چالش می‌تواند به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.

مدیرکل ثبت احوال کردستان در گفت‌وگو با رسانه‌ها، با اشاره به آمار ازدواج در استان عنوان کرده که از ابتدای امسال تا پایان آبان، هشت هزار و ۴۰۷ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲.۸ درصد کاهش داشت. این آمارها در کردستان می‌تواند زنگ هشداری برای مسئولان ذیربط در حوزه جوانان و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی باشد، زیرا با کاهش آمار ازدواج و در مقابل نیز افزایش آمار طلاق در جامعه، باید چشم براه چالش‌های بیشتری در امور جوانان باشیم.

افزایش سن ازدواج و در بسیاری از موارد نیز عدم رغبت جوانان برای ازدواج از مسائل و چالش‌هایی است که جامعه ما با آن مواجه است چالشی که سالهاست بسیاری از کارشناسان و. صاحبنظران در حوزه جامعه شناسی و مردم شناسی نسبت به آن هشدار دادند و نسبت به وجود بحران‌های اجتماعی و گسست نسل‌ها در کشور نیز هشدار دادند تا جامعه را نسبت به این مهم آگاه سازند تا مسئولان برای درمان و رفع این چالش‌ها در جامعه برنامه‌هایی راهبردی و کاربردی ارائه دهند اما چنین نشد و امروز جامعه ایرانی به سمت پیر شدن نیز گام بر می‌دارد با تلمباری از مشکلات و معضلات اجتماعی.

در چند دهه گذشته دولت‌ها و مدیران سعی کردند با ارائه شعارهای زیبا و عامه پسند، چنین وانمود کردند که با برنامه و راهکار وارد عرصه شدند اما هیچ کدام ازآنها، برنامه‌ای کاربردی برای رفع موانع پیش روی جوانان این سرزمین نداشته‌اند و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید احساس خطر کنیم که مبادا وضعیت جامعه‌ی ما بدتر از وضع کنونی بدتر شود.

امروز جوانان از بیکاری، مشکلات اقتصادی و معیشتی، نبود امنیت شغلی و اقتصادی، مشکل تأمین مسکن و بالا بودن هزینه‌های سرسام‌آور لوازم خانگی و مایحتاج زندگی و ده‌ها مشکل دیگر از جمله مواردی هستند که سبب شده که جوانان به خود جرات ندهند که به خواستگاری بروند البته شاید برخی نیز عنوان کنند که مسائل فرهنگی در امر ازدواج تأثیرگذارتر بوده که باید در این مورد عنوان کنم که مشکلات اقتصادی و مالی تأثیر بسزایی بر مسائل فرهنگی دارد و با رفع مشکلات اقتصادی و ایجاد امنیت در جامعه می‌توان راهکارهای اساسی برای رفع مسائل فرهنگی در جامعه ارائه داد و این نیازمند ارائه برنامه‌های راهبردی و کاربردی از سوی مسئولان و مدیران است تا بتوان گشایشی ایجاد کرد.

در دولت‌های اسبق و دولت سیزدهم شعارهایی در راستای تسهیل‌گری و ارائه برنامه‌هایی برای رفع موانع پیش روی امر ازدواج در جامعه ارائه دادند که بسیاری از آن‌ها محقق و اجرایی نشده است و تنها با پرداخت وام ازدواج سعی کردند که گره‌ای از مشکلات جوانان در امر ازدواج بگشایند و متأسفانه زوجین باید برای دریافت وام هفت‌خوان رستم را طی کنند و در برخی از شعب بانک‌ها، شاهد آن هستیم که برخی سلیقه‌نگری و بهانه‌ها را بر وام‌گیرنده اعمال می‌کنند. با این اوصاف در چنین شرایطی که درگیرودار بحران‌ها و مشکلات در حوزه مالی و اقتصادی هستیم دولت باید برای رفع موانع ازدواج جوانان برنامه‌های راهبردی و کاربردی را ارائه دهد تا بتواند اعتماد و امنیت را به نسل جوان القا کند. بنابراین دولت باید در اولویت کاری خود، فرصت‌های شغلی را برای همه جوانان ایجاد کند و سیل بازنشستگانی که با وجودی که سال‌هاست که به درجه‌ی بازنشستگی نائل شدند، اما همچنان بر کرسی ریاست نشسته‌اند و در برخی موارد نیز شاهد حضور چند شغله‌هایی هستیم که در اقتصاد و سیاست‌های کشور چندان تأثیری ندارند، اما فضای کسب‌وکار را بر نسل جوان تنگ کردند سلب مسئولیت کند و فضا را برای جوانان و نخبگان مهیا کند و در کنار این موارد نیز ثبات قیمت‌ها و کاهش تورم در جامعه نیز می‌تواند امنیت را به نسل جوان انتقال دهد تا بتوانند به‌فکر ازدواج باشند.

بازنشر مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

1 در مورد “جوانان کردستانی رغبتی برای ازدواج ندارند/ فردین کمانگر، روزنامه‌نگار

  1. سلام
    درسته که مشکلات اقتصادی یه امر بدیهه و قابل قبوله ولی مسایلی مثل توقعات زیاد دخترها و چشم و هم چشمی در مراسم عروسی، تحصیلات عالیه دختران، تمایل زیاد دختران به سر کار رفتن و بی حجابی و بی‌عفتی در بیرون از منزل و خلوط با نامحرم در بی تمایلی جوانان برای ازدواج بی تاثیر نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *