گۆڕان نیوز- باتوجه به فرهنگ جامعه ما، نان بخش اصلی را در سبد غذایی خانوارهای ایرانی تشکیل می‌دهد اما در این روزها بسیاری از شهرهای کشور با مشکل اساسی در تهیه نان مواجهند.

گۆڕان نیوز- باتوجه به فرهنگ جامعه ما، نان بخش اصلی را در سبد غذایی خانوارهای ایرانی تشکیل می‌دهد اما در این روزها بسیاری از شهرهای کشور با مشکل اساسی در تهیه نان مواجهند.

با سپری شدن یکسال از اجرای طرح هوشمندسازی و اصلاح یارانه آرد، مردم چشم انتظار ایجاد تغییر و تحولات اساسی در بخش نان را داشتند اما امروز شرایط به گونه‌ای شده که حتی برای تهیه و خرید نان نیز با مشکل روبرو شدند و بحث ارتقای کیفیت نان به حاشیه رفته و مردم تنها به دریافت نان مورد نیاز بسنده کردند.

در این روزها در ساعات ۱۲ ظهر به بعد با مراجعه نانوایی‌های سطح شهر با درهای بسته این مکان‌ها مواجه می‌شویم و یا خبازان به دلیل کمبود آرد زمان فعالیت کاری خود را تغییر دادند این امر سبب نگرانی شهروندان سنندجی و سایر شهرها شده است.

نان با کیفیت جزو‌ مطالبات شهروندان است مطالبه ای که باوجود پیگیری‌های مستمر هنوز این مهم محقق نشده و امروز مردم از کیفیت نامطلوب نان معترض هستند و در کنار آن مشکل کمبود نان در برخی از شهرها نیز افزوده شده است که چرا بیشتر نانوایی‌های سطح شهر تنها چند ساعت فعالیت می‌کنند و در ساعت ۱۲ ظهر به کار خود پایان می‌دهند و‌ مشتریان برای تامین نان مصرفی که قوت غالب مردم است با مشکل مواجه شده‌اند و امروز تامین نان، مسائله کیفیت را به حاشیه رانده و تنها دغدغه مردم تامین نان است.

آنچه که خبازان در پاسخ به پرسش چرا زود تعطیل و دست از کار می‌کشند عنوان می‌کنند که مشکل اصلی کمبود آرد است و متاسفانه آرد لازم برای فعالیت خبازی‌ها در برخی از شهرها به میزان کافی توزیع و عرضه نمی‌شود وبه نوعی هم می‌توان گفت که عدالت رعایت نمی‌شود و سهمیه تعیین شده پاسخگوی مشتریان نیست و این مشکل از زمانی شروع شده که بحث حذف یارانه نان و سهمیه‌بندی توزیع آرد به خباز‌ی‌ها در کشور اجرا شده است و امروز مشکلات دیگری را برای فعالان این عرصه ایجاد کرده و بسیاری از آنها عنوان می‌کنند که با تداوم شرایط موجود ناچاریم مغازه‌های خود را تعطیل و به تغییر شغل تن دهیم زیرا هزینه‌های تولید نان با قیمت نان همخوانی ندارد و سهمیه‌ای هم که به نانوایی‌ها داده می‌شود جوابگوی هزینه‌ها نیست.

با این حال، شاید برخی افراد سودجو و فرصت طلب آرد را به جای پخت در بازار سیاه عرضه کنند اما این تعداد انگشت شمارند و نمی‌توان گفت که این امر عامل اصلی مشکلات وحوزه عرضه و تولید نان در کشور و کردستان است و باید تغییرات اصلی را در مدیریت عرضه و‌ توزیع آرد مصرفی نانوایی‌ها ایجاد کرد تا مردم بتوانند نان مصرفی خود را با کیفیت خوب و به سهولت خریداری کنند و تحقق این مهم مسلتزم برنامه‌ریزی و مدیریت و نظارت بیشتر در این حوزه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *