گۆڕان نیوز- مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان با تاکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی در استان عنوان کرد: در راستای توسعه کردستان، بانک کشاورزی برای سرمایه‌گذاران این بخش فرش قرمز پهن می‌کند.

گۆڕان نیوز- مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان با تاکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی در استان عنوان کرد: در راستای توسعه کردستان، بانک کشاورزی برای سرمایه‌گذاران این بخش فرش قرمز پهن می‌کند.

به گزارش گۆڕان نیوز، نود سال قدمت و نزدیک به یک قرن خدمت، بانک کشاورزی را در ردیف برترین‌ها قرار داده است، شاید بتوان گفت؛ بانک کشاورزی از مولدترین موسسات مالی کشور است که سالیان متمادی راهبردی ‌ترین صنعت کشور (کشاورزی) را زیر چتر حمایت مالی قرار داده است.

قدیمی‌ترین، برترین، راهبردی‌ترین و مولدترین؛ نه صرفا شایسته یک نشان، بلکه در خور منابع انسانی پرتلاش بانک کشاورزی است

بانک کشاورزی، وارد نودمین سال فعالیت خود در حوزه بانکداری شد و در مدت فعالیت خود همواره یکی از بازوان اصلی توسعه فعالیت های کشاورزی‌ به ویژه در راستای افزایش کمی و کیفی محصولات این بخش با حمایت از اجرای طرح های تولیدی بوده است و این بانک‌ در استان کردستان نیز توانسته است با ارائه خدمات ارزنده نقش بسزایی در تولید و رونق بخش کشاورزی استان ایفا کند همواره در اعطای تسهیلات به طرح‌های این بخش پیشرو بوده و با پرداخت به موقع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به متقاضیان، تحرکی در فعالیت‌های کشاورزی کردستان ایجاد کرده است.

حمایت از سرمایه‌گذاری و تولید

«اسماعیل حیدری» در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی، تصریح کرد: رسالت و وظیفه ذاتی بانک کشاورزی تامین مالی بخش کشاورزی، حمایت از سرمایه گذاری و تولید در طرح‌های مرتبط با غذا، امنیت غذایی و همچنین ارتقای کیفیت صنعت غذایی کشور است.

وی هچنین تصریح کرد: باتوجه به عملکرد خوب بانک کشاورزی و بهره‌مندی از نیروها و کارمندان متخصص در حوزه بانکداری، بسیاری از سرمایه‌گذاران که در بخش‌های دیگر مشغول فعالیت بودند امروز در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری می‌کنند و این نشان از حمایت بانک کشاورزی از بخش کشاورزی و سرمایه‌گذاران است.

 مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان گفت: سال گذشته بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع این بانک به متقاضیان پرداخت شد که نسبت به سال ما قبل حدود ۲۰۲ درصد رشد داشته که از میانگین کشوری هم بیشتر بوده است.

اسماعیل حیدری ، گفت: از میزان تسهیلات پرداختی توسط بانک کشاورزی، بیشترین پرداختی در حوزه کشاورزی بوده است.

وی اظهار کرد: بانک کشاورزی جدای از وظیفه اصلی خود که حمایت از بخش کشاورزی است، در راستای مسئولیت های اجتماعی خود به ۱۰۷ نفر از مددجویان کمیته امداد، مبلغ ۹۶ میلیارد و به ۴۵۶ نفر از مددجویان بهزیستی مبلغ ۳۸ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده است.

مدیرشعب بانک کشاورزی کردستان افزود: گرچه تسهیلات پرداختی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در قالب مشاغل خرد و کوچک بوده، اما تاثیر بسزایی در جلوگیری از مهاجرت از روستاها به شهرها و گسترش حاشیه‌نشینی داشته است.

حیدری ادامه داد: در قالب تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بانک کشاورزی نیز به یک هزار و ۱۲۸ متقاضی مبلغ ۱۵۱ میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی یادآور شد: در قالب تسهیلات فرزندآوری، بانک کشاورزی به یک هزار و ۵۱۷ نفر بالغ بر ۶۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است.

مدیرشعب بانک کشاورزی کردستان از جذب ۱۰۰ درصدی اعتبار تبصره ۱۸ توسط بانک کشاورزی استان کردستان خبر داد و بیان کرد: بانک کشاورزی با جذب ۱۰۰ درصدی اعتبار تخصیصی «بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال۱۴۰۱» به تعهدات خود در زمینه تامین مالی طرح‌های اشتغالزا در بخش کشاورزی و صنایع وابسته موضوع این قرارداد با وزارت جهاد کشاورزی عمل کرد.

بخشودگی سود و جرائم بخش کشاورزی

حیدری گفت: بر این اساس مبلغ ۳۹۲ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ به استان کردستان تخصیص داده شد که به طور ۱۰۰ درصدی جذب و علاوه بر آن ۴۰ میلیارد تومان اعتبار مازاد بر آن تلفیق و جمعا ۴۳۱ میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات «بند الف تبصره ۱۸» در سال ۱۴۰۱ پرداخت شد که جذب و تاثیر آن در اشتغال قابل توجه بوده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته مبلغ  ۲۱۳ میلیارد تومان از سود و جرائم بخش کشاورزی مورد بخشودگی قرار گرفته است، افزود: تسهیلات پرداختی خسارت ناشی در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۲۶۰ میلیارد تومان بوده که هم اکنون هم ادامه داشته و در حال پرداخت است.

مدیرشعب بانک کشاورزی کردستان با اشاره به فعال بودن بیمه کشاورزی در استان کردستان، اظهار کرد: تاکنون ۱۳۷ میلیارد تومان خسارت در استان پرداخت شده است که بخش عظیم آن در بخش زراعی بوده که در حال حاضر ۵۷ درصد از کل اراضی کشاورزی استان کردستان بیمه شده است.

۹۰ سال؛ حمایت از طرح‌های تولیدی

بانک کشاورزی کردستان با تدارک تور خبری خود به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی، از چند طرح تاثیرگذار هم چون مجتمع گلخانه‌ای چهار هزار و ۵۰۰ تنی صادق آباد دهگلان، چندین واحد سردخانه و مجتمع کشت و صنعت مائده، مجتمع گردشگری زرتشت، هتل رستوران پردیس قروه بازدید کردند. این طرح‌ها توانسته بودند در بخش اشتغال استان و منطقه و رونق تولید و رشد اقتصادی در این مناطق تاثیرگذار باشند.

اسماعیل حیدری مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان و معاون اعتبارات این بانک و جمع دیگری از مدیران و کارکنان در این بازدید از مجریان و سرمایه گذاران طرح های کشاورزی که از محل تسهیلات پرداختی این بانک به بهره برداری رسیده بودند با اهدای تندیس نودمین سالگرد تاسیس بانک کشاورزی و لوح سپاس تجلیل کردند.

نخستین طرحی که مورد بازدید این جمع قرار گرفت، طرح مجتمع گردشگری زرتشت در سنندج بود. این طرح دارای سه فاز بوده و هم اکنون فاز نخست شامل رستوران آن به بهره برداری رسیده است و فاز دوم و سوم آن که دربرگیرنده اقامتگاه و مجتمع ورزشی و تفریحی است هنوز اجرایی نشده است.

برای اجرای فاز نخست این مجموعه توسط بانک کشاورزی استان ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و برای ۲۵ نفر هم به طور مستقیم اشتغالزایی شده است و با افتتاح ۲ فاز دیگر، مجموع اشتغال مستقیم در این طرح به ۵۵ نفر خواهد رسید.

پرداخت ۳۴۰ میلیارد ریال وام به مجتمع کشت و صنعت کردستان

طرح دیگری که مورد بازدید قرار گرفت، مجتمع کشت و صنعت مائده در ۳۰ کیلومتری جاده دهگلان-سنندج بود که در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار ایجاد شده است.

این مجتمع سال ۱۳۷۳ احداث شد ولی به دلایل مختلفی فعال نشد و به طور متروکه و راکد باقی ماند تا سال ۱۳۹۶ توسط سرمایه گذار جدیدی خریداری و احیا شد.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان در ارتباط با این مجموعه اظهار کرد: این مجتمع دارای سیلویی به ظرفیت ۸۰ هزار تن، سردخانه بالا و زیر صفر درجه سانتیگراد با ظرفیت ۲۰ هزار تن و مجموعه بوجاری ۱۲ هزار تنی است.

اسماعیل حیدری با بیان اینکه این مجتمع جزو طرح های موفق استان است، اضافه کرد: از برنامه های توسعه ای این مجتمع احداث کارخانه آرد است که عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی کردستان هم بیان کرد: یکی از واحدهای بزرگ گلخانه استان که غیرفعال بود به مجموعه کشت و صنعت مائده واگذار شده تا دوباره تولید در آن انجام شود.

پرویز رضایی اعلام کرد: ۳۴۰ میلیارد ریال وام بانکی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه به این مجتمع پرداخت شده است.

توسعه ظریفت سردخانه‌ای کردستان

وی ادامه داد: قبل از سال ۱۴۰۰ ظرفیت سردخانه‌ای استان ۳۵ هزار تن بود و اکنون با اجرای چندین طرح در این راستا به ۱۰۰ هزار تن رسیده است.

اگر در گذشته کشاورزان و بهره برداران استان مجبور می‌شدند محصولات خود را برای نگهداری به سردخانه استان‌های همجوار منتقل کنند و هزینه زیادی هم بابت این موضوع باید بپردازند اما اکنون با ظرفیت ایجاد شده دیگر نیازی به این کار نیست.

مدیر عامل مجتمع کشت و صنعت مائده هم بانک کشاورزی را تنها بانک حامی بخش کشاورزی خواند و اظهار کرد: در این مجتمع به طور مستقیم برای ۱۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد شده است و در چهار تا پنج ماه از سال هم به ۳۰۰ نفر افزایش می یابد.

رحمت الله میرکی ادامه داد: با احداث سیلوی این مجتمع تشکیل صف و معطلی کشاورزان در تحویل گندم در استان را دیگر شاهد نیستیم.

وی با بیان اینکه وجود سردخانه زیرصفر درجه سانتی گراد از طرح های کلیدی در کشور به شمار می رود، گفت: فاز ۲ این مجموعه شامل سردخانه زیر صفر است که محل نگهداری فرآورده های دامی غرب و شمالغرب کشور است.

مدیر عامل مجتمع کشت و صنعت مائده ادامه داد: ۱۰ تا ۱۲ استان کشور برای نگهداری گوشت مرغ منجمد خود از ظرفیت این سردخانه استفاده کرده و می کنند.

میرکی با بیان اینکه ۵۰ درصد تولید و فرآوری بذر استان در این مجتمع انجام می شود، یادآور شد: نگهداری نهاده های دام و طیور، کارخانه آرد و کلینیک گیاهپزشکی و پخش کود و سم از دیگر واحدهای زیرمجموعه این مجتمع است.

بیشترین تولید و سطح زیرکشت محصول سیب زمینی کردستان مربوط به شهرستان های قروه و دهگلان است لذا وجود سردخانه برای نگهداری این محصول از موارد ضروری به شمار می‌رود.

در مسیر روستاهای توربەریز، علی آباد و صادق آباد هم سه واحد سردخانه بالای صفر درجه سانتی گراد ایجاد شده و اینگونه مشکل انبار و نگهداری محصول سیب زمینی در این منطقه برطرف شده است و کشاورزان این منطقه در زمان اوج تولید و برداشت محصول دیگر متضرر نمی شوند و می توانند محصول خود را تا زمان مناسب عرضه در بهترین مکان ممکن نگهداری کنند.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی کردستان بیان کرد: به سردخانه کاوه مشیرپناهی با ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ تن ۱۰ میلیارد ریال وام از محل اشتغال پایدار روستایی، سردخانه جمال مشیرپناهی به ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ تن، از محل بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، ۱۷ میلیارد ریال و به سردخانه ۲ هزار تنی سعیدی از محل بند الف ماده ۵۲ قانون الحاق ۶۰ میلیارد ریال پرداخت کردیم.

بیشترین واحدهای سردخانه کردستان در شهرستان های قروه و دهگلان و با پرداخت وام بانکی توسط بانک کشاورزی ایجاد شده است به گونه ای که تاکنون در شهرستان قروه ۱۴ طرح با ظرفیت ۱۸ هزار تن و در شهرستان دهگلان هم ۱۹ طرح به ظرفیت ۳۸ هزار تن به بهره برداری رسیده است.

سردخانه امیران در شهرستان قروه یکی از نمونه های برجسته اجرای طرحی در ۶ ماه است که یکی از عوامل تاثیرگذار در سرعت بخشی به اجرای این طرح پرداخت به موقع تسهیلات بانکی بوده است.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان در بازدید از این سردخانه بیان کرد: این سردخانه دارای ظرفیت نگهداری ۲ هزار تنی است و از محل اعتبارات تبصره ۱۸ قانون بودجه، ۱۲۰ میلیارد ریال به این واحد وام پرداخت کردیم.

تولید و صادرات محصولات گلخانه‌ای مجتمع صادق آباد

کردستان از لحاظ میزان سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای وضعیت مطلوبی ندارد لذا مسئولان استان در راستای بهبود این حوزه نهضت ساخت گلخانه را آغاز کردند.

یکی از بزرگ ترین مجتمع های گلخانه ای کردستان، در اراضی روستای صادق آباد شهرستان دهگلان ساخته شده است، این مجتمع دارای ۱۹ سایت بوده که هم اکنون هفت سایت آن به زیرکشت محصولاتی شامل گوجه‌فرنگی و خیار و فلفل دلمه ای رفته است.

کشت انجام شده در سایت های این مجتمع به صورت هیدروپونیک(کشت بدون خاک) و خاکی است و بتدریج درصدد اند کشت همه سایت ها را به صورت هیدروپونیک انجام دهند.

معاون اعتبارات بانک کشاورزی کردستان در بازدید از این مجتمع اظهار کرد: از محل صندوق توسعه ملی و منابع داخلی بانک ۵۱۰ میلیارد ریال وام به سرمایه گذاران این مجتمع گلخانه ای پرداخت کردیم.

ابن مجتمع را به نام برادران سهرابی می شناسند؛ چهار برادری که با هم اقدام به سرمایه گذاری و اجرایی کردن این طرح تولیدی کرده‌اند و آنها از بانک کشاورزی به عنوان شریکی خوب یاد می کنند و معتقدند بدون حمایت این بانک قادر به اجرایی کردن واحدشان نبوده‌اند.

زمانی احداث این مجتمع گلخانه ای آغاز شد که ساخت هر مترمربع ۳۵۰ هزار تومان هزینه می برد و اکنون این میزان به ۲ تا ۲.۵ میلیون تومان رسیده است

بختیار سهرابی یکی از سرمایه گذاران مجتمع گلخانه ای صادق آباد اظهار کرد: محصولات تولیدی خود را به دبی و روسیه و بخشی را هم به اقلیم کردستان عراق صادر کردیم.

وی بیان کرد: در شرایط اقتصادی کنونی نه فقط گلخانه بلکه هر واحد تولیدی دیگری، زمانی می تواند موفق باشد که بتواند محصول خود را صادر کند.

سهرابی یادآور شد: چهار هزار و ۵۰۰ تن ظرفیت ۱۹ سایت این مجتمع است که هنوز به این میزان تولید دست پیدا نکردیم و امیدواریم در آینده بتوانیم با مشارکت بنیاد برکت همه سایت ها را فعال کنیم.

وی اضافه کرد: وجود واحدهای سردخانه و بسته بندی در این مجتمع به منظور رونق بیشتر تولید در آن بسیار ضروری است که انتظار داریم بانک کشاورزی در این بخش هم از ما حمایت کند.

این چند طرحی که از سوی بانک کشاورزی در کمتر از یک سال اخیر تسهیلات دریافت کرده بودند هنوز به مرحله بازپرداخت تسهیلات نرسیده بودند و یک سال به آنها تنفس داده شده است.

سال گذشته به ۳۶ هزار نفر از متقاضیان ۴۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک کشاورزی کردستان پرداخت شده است که ۶۵ درصد این میزان تسهیلات سرمایه در گردش و ۳۵ درصد آن هم سرمایه ثابت بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *