

گۆڕان نیوز- سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان، با اشاره به اهمیت تفکیک زباله ازمبدأ اظهار کرد: اگر تفکیک از مبدأ انجام گیرد حجم زباله ها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می یابد که متأسفانه در هیچ یک از شهرهای استان در حال حاضر این کار انجام نمی شود.
به گزارش گۆڕان نیوز، اقبال حمیدی در نشست با اصحاب رسانه استان با بیان اینکه استقرار صنعت به نحوی برای محیط زیست معضل است اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۴۹۸ مورد استعلام استقرار واحدهای تولیدی و خدماتی و کشاورزی به اداره کل محیط زیست ارجاع داد شده که از این تعداد با استقرار ۲۲ مورد و در فاز بهره برداری نیز با ۱۱مورد مخالفت شده است.
وی افزود: مخالفت استقرار بیشتر به دلیل عدم توجیه اقتصادی در جابه جایی مکان مورد نظر و یا عدم رعایت ضوابط موجود در فاصله مکان معرفی شده تا مکان های حساس هم چون مناطق مسکونی و منابع آبی است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان توصیه کرد که به دلیل بافت توپوگرافی خاص منطقه غرب استان کردستان، بهتر است که توسعه به سمت اکوتوریسم سوق داده شود، چرا که جنگل های زاگرس واقع در این مناطق محدودیت هایی را برای توسعه صنعتی ایجاد می کند.
وی افزود: در این زمینه تفاهم نامهای با میراث فرهنگی استان منعقد شده و پروژههای گردشگری در اولویت محیط زیست استان است.
حمیدی با تأکید بر اینکه حمایت از توسعه معادن استان منوط به حفظ محیط زیست است و در برابر هر جایی که خط قرمز محیط زیست باشد کوتاه نمی آییم، بیان کرد: پایبندی به الزامات زیست محیطی به دلیل حفظ آسایش مردم امری ضروری است.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان کردستان بیان کرد: اگر در حوزه دریاچه زریبار به عنوان یک تالاب بینالمللی پایبند تعهدات نباشیم دچار مشکلات بیشتری خواهیم شد.
وی ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی را از اولویتهای محیط زیست استان ذکر کرد و ادامه داد: ورود فاضلاب به منابع آبی به ویژه سدهای تامین کننده آب شرب، از جمله مشکلات ناشی از عدم مطالعات زیست محیطی است.
اقبال حمیدی ، انتخاب نیروهای محیط زیست بر اساس شایسته سالاری، تفاهم نامه با دانشگاه های استان و اجرایی کردن این تفاهمنامه ها، کمک به اشتغال و سرمایه گذاری بر اساس پتانسیل های استان را از جمله برنامههای اجرایی محیط زیست استان در دوره جدید ذکر کرد.
به گفته وی، از آنجا که تفاهم نامه های منعقد شده قبلی این اداره کل با سایر دستگاه ها عملیاتی نشده است، لذا کاربردی و عملیاتی کردن مفاد این تفاهم نامه ها در دستور کار قرار می گیرد.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان کردستان در ادامه مدیریت شیرابه و جایگاه های پسماند استان را امر بسیار مهمی ذکر کرد و افزود: تفکیک از مبدا از مطالبات جدی محیط زیست استان است که باید با مدیریت جدید انجام شود.
حمیدی، به اهمیت تفکیک زباله در مبدأ اشاره کرد و گفت: اگر تفکیک در مبدأ انجام گیرد حجم زباله ها حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می یابد که متأسفانه در هیچ یک از شهرهای استان در حال حاضر این کار انجام نمی شود.
وی افزود: تغییر الگوی کشت در استان نیاز به انقلاب دارد و حوزه کشاورزی استان باید در این راستا به فکر جایگزین کردن محصولات دیگر باشد.
اقبال حمیدی با بیان اینکه افزایش جمعیت نیاز به توسعه و اشتغالزایی دارد، افزود: در تغییر کاربری اراضی ملی و کشاورزی ناخواسته تخریب صورت می گیرد ولی باید این اقدام با کمترین آسیب همراه باشد.
وی بر رعایت الزامات زیست محیطی در ایجاد زیرساختها تاکید کرد و گفت: توسعه پایدار مدنظر سازمان محیط زیست است لذا در چرخه کار و تولید و اشتغال باید اولویت کاری مدیران استان باشد.